Taxeren

Kunst & Antiek en inboedel taxatie

De taxatie van inboedels en antiek is het verstandig zijn uw bijzondere inboedel te laten taxeren. Bijvoorbeeld bij verdeling van de boedel met echtscheiding en overlijden als kostbaarheden verdeeld dienen te worden. Het kan dan helpen goed op papier te hebben staan wat de waarde is van uw eigendommen. Antiek sieraden en andere kostbaarheden dit kan alleen worden vastgesteld door een erkende taxateur.

Onze erkende Taxateurs zijn gediplomeerd antiekhandelaar die door de Ministerie van het Vlaamse Gewest in België is erkend!
Tevens hebben ze jaren lange praktijk ervaringen opgedaan door de vele handel en taxaties van Antiek en inboedel goederen.

Waarde in bezit zoals Kunst en Antiek

e belangrijkste criteria die bepalen of een voorwerp antiek is, zijn:

  • Het voorwerp moet door mensenhand gemaakt zijn (met hooguit beperkt gebruik van machines).
  • Het moet een zekere ouderdom bezitten. Doorgaans wordt daarbij uitgegaan van een leeftijd van 100 jaar; in bepaalde gevallen is een voorwerp echter al antiek als het 75 jaar oud is.
  • Bij boeken geldt een wat minder streng criterium: zij zijn antiek als ze 75 jaar oud zijn. Boeken van recenter datum, die echter niet meer leverbaar zijn bij de uitgever, heten zeldzaam. Bij het zogenaamd modern antiquariaat is er in het geheel geen ouderdomscriterium: hier gaat het om (recente) uitgeversrestanten die voor een fractie van de prijs worden verkocht.
  • Een van Gogh is een kunstwerk, geen stuk antiek. Een aardig schilderij uit dezelfde tijd, dat op geen artistieke kwaliteiten aanspraak kan maken, is wel antiek.

Het onderscheid is soms moeilijk te maken, met name waar het om gebruiksvoorwerpen gaat die door hun design beroemd zijn geworden.

  • De Rietveld uit 1918, glaswerk van Cris Lebeauit de jaren twintig of oud baticwerk  uit Indonesië kunnen, indien het ouderdomscriterium niet al te streng wordt toegepast, als antiek worden beschouwd. Evengoed kunnen ze echter als kunstwerk worden opgevat.


Wilt u iets kostbaars aankopen

U wilt de waarde weten de kwaliteit en advies betref de investering wij helpen u graag bij u aankoop


Wij houden lage tarieven aan

Mondeling waardebepaling in de winkel 10 euro

Waarde bepaling op foto via online 20 euro

Waardebepaling bij u thuis op locatie mondeling 75 euro per uur inclusief reistijd

waardebepaling op schrift in overleg

Wij staan u graag te diensten . via mail of contact formulier of telefoon!Translate »