Inkoop Edelmetaal Sieraden ,munten

Inkoop!

De edelmetalen, samen met het niet-edelmetalen koper, renium en kwik geordend volgens hun plaatsen in het 

Een edelmetaal is een metaal  dat bestand is tegen corrosie en oxidatie Om deze reden worden edelmetalen voor sieraden gebruikt.

Voorbeelden van een edelmetaal zijn goud en platina Deze blijven er altijd even mooi uitzien. Iets minder edel is bijvoorbeeld zilver, dat na verloop van tijd zwart wordt, maar met even poetsen weer mooi te krijgen is. Nog wat onedeler is koper, dat slaat op den duur groen uit. ijzer is nog onedeler, dat verroest helemaal. Toch is dat laatste niet allesbepalend: neem bijvoorbeeld zink, dat weer en wind trotseert als bijvoorbeeld dakgoot. Dit is toch meer onedel dan ijzer.

In Nederland worden de voor de handel bestemde siervoorwerpen, sieraden en tafelgerei van platina, goud en zilver van een jaarletter  en een gehalteteken voorzien.

Edelmetalen werden gebruikt als ruilmiddel ze waren zo gewild dat wie goud of zilver had, deze metalen voor vrijwel alles kon ruilen. Ook waren de metalen zeldzaam (maar niet té zeldzaam), raakten ze niet snel aangetast en hadden ze een redelijk stabiele waarde. Hierdoor konden de metalen als geld gebruikt worden. Ook later, na de introductie van papiergeld, werden veel valuta gerelateerd aan de waarde van goud of zilver

Wij kopen u edelmetalen in tegen dagkoersen dus u krijgt goede prijs zonder dat er nog andere kosten wordt bereken zoals sloopkosten ect

Wij Geven een goede prijs !

Wij kopen Tin Koper Zilver en Goud ect zoals oude sieraden horloges

Om een afspraak te maken kunt ons mailen ,contactformulier of bellen .

Translate »